Danas je održana sednica proširenog sastava Izvršnog odbora Srpske napredne stranke na kojoj je učestvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako prenosi Informer, na toj sednici, šef države je govorio o poslednjim tragičnim događajima i pripremama za Skupštinu SNS 27. maja, ali i po prvi put pripremao stranku za opoziciono delovanje.

Kao nikada ranije, predsednik Vučić je govorio o periodu posle 2000. godine i o paklu koje su mnogi u SRS, SPS i SNS morali da prođu u vreme dosovskog režima. On je svojim saradnicima rekao da će biti iznenađujućih odluka u danima pred nama.

“Nikada nisam, kao što znate, pristajao na ucene i laži političkog ološa u Srbiji koji nema nikakvu ideju, plan i program, ali sam sit naših ljudi koji u svakoj kriznoj situaciji pronađu dovoljan razlog da se dodvoravaju drugoj strani, onima najgorima u Srbiji”, rekao je Vučić na sednici IO SNS.

Predsednik je konkretno govorio o direktorima javnih preduzeća čije žene imaju više krokodilskoh tašni nego što je aligatora u Everglejdsu, ali im je uvek sistem nešto kriv, ali im je država uvek i za sve kriva.

Inače, prema svim svojim članovima, Vučić se danas odnosio na posebno ljubazan način, što su mnogi razumeli kao siguran znak i najavu velikih političkih promena.

Informer ima potvrde iz vrha SNS da će u ponedeljak uveče na TV Hepi predsednik Vučić saopštiti dalekosežne političke odluke koje će promeniti Srbiju.

Kako prenosi Informer, postoje tri varijante Vučićeve odluke:

1. Prihvatanje ostavke celog kabineta Ane Brnabić.
2. Zajednička ostavka i Vlade i predsednika i izlazak na opšte izbore u kojima Vučić ne bi mogao da se kandiduje za predsednika.
3. Ostavka samo predsednika.

Svakako, svaka odluka biće potvrđena na Skupštini SNS 27. maja.

Predsednik Aleksandar Vučić je članovima IO SNS na kraju svog govora poručio:

“Dok sam živ boriću se sa svima vama protiv najgoreg ološa koji svoju jedinu političku šansu vidi u tragediji Srbije. Moraćete uvek da se borite protiv ovih hijena za spas i budućnost naše zemlje!”