NOVI SAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je vrlo teška i napeta situacija, posebno na severu KiM i da se očekuje da predstavnici Prištine sutra pokušaju u zgradi u Mitrovici da održe konstitutivne sednice za tri opštine i da izaberu lažne gradonačelnike, kao i da je zbog toga veoma zabrinut.

Oni su izabrani, kako je rekao, na najlažnijim i najsramnijim izborima u svetu sa posečnom izlaznošću od 3,4 posto, a podržale su ih zemlje Kvinte.

“Molim Srbe da sačuvamo mir, a oni neće biti prihvaćeni kao gradonačelnici. To je iživljavanje nad Srbima i pokušaj da se napravi atmosfera u kojoj bi Srbi napustili svoja ognjišta”, rekao je Vučić u Novom Sadu odgovarajući na novinarsko pitanje da sutra ističe rok za preuzimanje dužnosti onih koji su na izborima dobili dva, tri procenta i da li će to doneti dublju radikalizaciju politickih prilika na KIM, imajući u vidu i novi napad iz vatrenog oružja na decu iz srpske enklave.

Vučić je rekao da je juče razgvarao sa američkim predsavnicima Derekom Šoleom, Gabrijelom Eskobarom i Kristoferom Hilom.

“Vrlo je teška i napeta situacija, posebno na severu KIM”, istakao je Vučić.

On je zahvalio ljudima koji su sa KiM peške krenuli na miting u Beograd, navodeći da oni znaju koliko je situacija teška.

“Oni znaju koliko smo se borili dok su drugi kukumavčili, znaju koliko je situacija teška i koliko se državno rukovodstvo borilo. Moja poruka je da ćemo biti sa njima i zajedno se boriti da naš narod opstane na KiM, da opstane Republika Srbija i da sačuvamo glavne premise našeg Ustava.

A koliko sam zabrninut za sutra i ono posle sutra bolje da ne govorim”,
rekao je Vučić.

indeksonline.rs/Tanjug