SMEDEREVO – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući zahtev sa protesta u Beogradu za smenu ministra policije Bratislava Gašića, da se to neće dogoditi.

Odgovarajući na pitanja novinara posle prikaza predatog nelegalnog oružja u Duvaništu, Vučić je podsetio da kada se dogodila najveća tragedija u Evropi u Norveškoj, kada je ubijeno 77 ljudi, podneo ostavku samo direktor policije zbog problema službi bezbednosti, te da niko nije bio smenjen, i da nisu bile demonstracije.

Kako je objasnio, norveško društvo se uhvatilo u koštac sa problemom i počelo da ga rešava.

“Na pamet nam ne pada da ga smenimo. Možemo da smenimo celu Vladu, da idemo odmah na izbore, ali ćete morati da sačekate 26. maj”, rekao je Vučić.

“Niko nikome ne čuva fotelje. Možemo da razgovaramo o čemu god hoćete, ali vi ne tražite da razgovaramo, mislite da kada skupite do 6.000 ljudi, zbog toga neko treba da prihvata zahteve za smenu Gašića”, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je Gašićev posao da deluje represivno, a ne preventivno.

“Uhvatio je sve ubice, nema nerešni slučaj od kada je ministar. Nikome ništa loše nije uradio. Pa kada nemate većinu, odlučujete se za silu”, rekao je Vučić.

indeksonline.rs/Tanjug