BEOGRAD – Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da građani ne moraju da donose oružje u policijsku stanicu, već mogu da kontaktiraju najbližu policijsku stanicu i patrola će doći na adresu da preuzme oružje i eksplozivne naprave.

Tom prilikom građani nisu u obavezi da daju svoje podatke ukoliko ne žele.

Građani neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave mogu da predaju bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici koja će uputiti patrolu na datu adresu i oružje preuzeti, navodi se u saopštenju MUP-a.

Naglašavaju da tokom perioda predaje neregistrovanog oružja, do 8. juna, građani koji to učine neće snositi nikakvu krivičnu odgovornost i posledicu, niti će morati da dokazuju poreklo oružja i donose bilo kakvu dokumentaciju.

Takođe, ističu da građani prilikom predaje nisu u obavezi da se legitimišu.

MUP poziva građane da se odazovu pozivu i do 8. juna, bilo lično ili pozivom policiji da po neregistrovano oružje dođe, predaju nelegalno oružje, municiju i eksplozivne naprave.

Dodaju da svakoga dana od 7 do 19 časova građani mogu predati neregistrovano oružje, bilo da je reč o oružju koje po zakonu ne može biti u posedu građana (automatske puške i minsko eksplozivna sredstva), kao i kratko i dugačko poluatomatsko vatreno oružje.

indeksonline.rs/Tanjug