NIŠ – U Višem sudu u Nišu danas je za 6. jun zakazano izlaganje završnih reči na suđenju Goranu Džoniću, optuženom za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca – Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Nakon izlaganja završnih reči tužilaštva i odbrane, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Danas je na suđenju završen dokazni postupak pošto je ispitan svedok koji je učestvovao u pravljenju navoja za oružje kojim je , kako se sumnja, izvršeno ovo ubistvo.

Ispitani su i veštak neupropsihijatar i veštak balištičar.

Balističar je potvrdio da se dobar deo dokaza, čaura i metaka koji su nađeni, upravo ispaljeni iz opružja za koje se pretpostavlja da je njime izvršeno krivično delo, rekla je za Tanjug punomoćnik oštećenih Tamara Antić.

“Mi očekujemo da će u ovom postpku biti izrečena maksimalna kazna zaprećena za ovo krivično delo” rkela je Antić odgovarajcuhi na pitanja novinara.

Džonić od početka suđenja negira krivicu, dok mu sa druge strane krivično delo teško ubistvo preti kazna doživotnog zatvora.

On je pored teškog ubistva optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Goran Džonić optužnicom se tereti za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće Milošević Aleksandra i Kostadina, drugog Džonićevog sina Milana, ali su oni pušteni iz pritvora i nisu se našli na optužnici.

indeksonline.rs/Tanjug