NOVI PAZAR – Potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić pozvao je danas predsednicu Vlade i sve ministre da što pre posete opštinu Priboj, gde je ubijen Bošnjak Ervin Ćelahmetović (35) a za njegovu smrt osumnjičen policijski službenik I.A., za kojim policija intenzivno traga.

“Iako još uvek nemamo detalje događaja, u sredini kakva je pribojska, pogotovo nakon neretkih fašističkih izliva prema muslimanima Bošnjacima koji u tom gradu žive, ovakav događaj zasigurno mora biti ispraćen sa vrha države, kako ne bi došlo do dodatne eskalacije i narušavanja međuetničkih odnosa te dodatnog ugrožavanja bošnjačke nacionalne zajednice u toj opštini”, naveo je Zukorlić u pismu Vladi Srbije.

On je pozvao premijerku Anu Brnabić i ministre da što pre posete opštinu Priboj i da pored sastanaka i razgovora sa predstavnicima lokalne vlasti, nadležnog tužilaštva, suda i policijske uprave, obavezno razgovaraju sa predstavnicima verskih zajednica, političkim subjektima i nevladinim organizacijama, “pogotovo onima sa bošnjačkim prefiskom, i nadasve porodicom stradalog Ćelahmetovića”.

“Izostanak reakcije državnog vrha zasigurno bi poslao negativnu poruku i isto tako uticao na dalji razvoj situacije i opstanak stanovništva u ovom gradu, pogotovo kada su Bošnjaci muslimani u pitanju”, naveo je Zukorlić.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za I. A. (1995) iz Priboja, policijskim službenikom, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo.

Osumnjičeni koji je bio van dužnosti, tereti se da je, oko ponoći, u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju, zadao više udaraca tridesetpetogodišnjem muškarcu koji je pao i, kako se sumnja, udario glavom o šank.

Tridesetpetogodišnjak je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici u Priboju.