Naslovna HRONIKA Belivuk:Lalić koristi mozak za razliku od drugih okrivljenih-saradnika

Belivuk:Lalić koristi mozak za razliku od drugih okrivljenih-saradnika

Foto:Tanjug

BEOGRAD – Optuženi vođa organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk, danas je na suđenju u Specijalnom sudu govorio sudskom veću u kojim slučajevima su, kako tvrdi, okrviljeni-saradnici Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević bili kontradiktorni u svojim iskazima pred sudom.

Belivuk je ocenio da je skandalozno da, ako je neko odgovoran za šest ubistava, sklopi sporazum za 18 godina zatvora, misleći na Lalića i smatra da Lalić treba tužilaštvu, jer “dosta koristi mozak”, za razliku od Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića.

“Preplašeni Spasojević je bio fasciniran Lalićem, pažljivo ga je slušao i dogovarali su se, sećam se da mu je Lalić rekao sad smo u istom timu”, kazao je Belivuk.

Lalić je, kako tvrdi Belivuk, nekoliko puta promenio odgovor kada mu je postavljeno pitanje ko je doneo industrijsku mašinu za melevenje mesa, te je jednom, podseća okrivljeni, naveo da su on (Belivuk) i Marko Miljković nabavili mašinu i osmislii proces uklanjanja tela, dok je kasnije, kako ističe Belivuk, tvrdio da ne zna ko je tu mašinu doneo.

On je naveo i druge primere u kojima se, kako tvrdi, ogledaju kontradiktornosti iskaza okrivljenih-saradnika.

Belivuk je na početku ocenio da Lalićeva tvrdnja kojim putem su išli do Ritopeka nema smisla.

Na današnjem suđenju su i advokati optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ustvrdili da sudija nezakonito vodi taj sudski postupak.

Advokat Stefan Jokić započeo je svoje primedbe tvrdnjom da sudija nezakonito vodi ovaj sudski postupak i da optuženi neće imati fer suđenje.

Jokić je kazao da je optužnica kontradiktorna, jer se baznim stanicama pokazuje da je njegov branjenik Aleksa Stošić za vreme otmice, prebijanja i silovanja I.S. bio na Novom Beogradu, dok mu se optužnicom stavlja na teret da je tada bio na stadionu.

Advokat Miljana Perendija stavila je primedbu na iskaz okrvljenog-sardnika Nikole Spasojevića, koji, kako tvrdi ona, tereti njenog branjenika Filipa Ivanovskog za drogu, dok je u svom iskazu rekao da se našao sa Ivanovskim, ali je drogu dao NN licu.

Perendija ističe da je onda njen branjenik samo svedok primopredaje droge, tvrdeći da je Spasojević loše naučio tekst iskaza.

Dodala je i da je Spasojevićevo svedočenje bilo neprecizno i paušalno, te da često nije znao odgovore na pitanja koje doba dana je bilo, koji datum i slično.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version