BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će vlada povući Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima u vlasništvu Republike Srbije.

“Važno je da mi, sa naše strane, budemo dovoljno odgovorni da čujemo strahove građana i odgovorimo na njih. Upravo iz tog razloga me je predsednik Aleksandar Vučić zamolio da vlada povuče iz Skupštine Predlog zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu”, rekla je Brnabićeva gostujući na TV Prva.

Ona je dodala da nema govora o prodaji državnih preduzeća.

“To je direktna dezinformacija koju je plasirala opozicija, pretpostavljam da bi stvorila dodatnu konfuziju i pometnju. To su sve neistine”, poručila je premijerka.

Ona je dodala da je po Zakonu o javnim preduzećima koji je trenutno na snazi moguće prodati javno preduzeće.

“Dakle, da smo želeli, u bilo kom trenutku da prodamo ili privatizujemo neko javno preduzeće, mi smo to mogli da uradimo u prethodnih 10 godina, ali nismo želeli. Upravo suprotno, cilj ovog zakona je bolje čuvanje nacionalnih i strateških interesa kroz profesionalizaciju upravljanja javnim preduzećima”, poručila je Brnabićeva.

Dodala je da se o tome govori više od tri decenije.

Ona je istakla da će predlog zakona biti povučen kako bi se o tom zakonu dodatno komuniciralo sa civilnim društvima, nevladinim i strukovnim organizacijama, kao i sa građanima.

indeksonline.rs/Tanjug