Zvezde Granda su najpopularnije muzičko takmičenje u regionu. Ove godine Novi Pazar ima priliku da, prvi put, dobije finalistu ovog takmičenja, našeg Semira Džankovića.

Semir je rođen u Novom Pazaru 1990.godine. Jedinac je pa su se roditelji uvek trudili da mu pruže sve što je u njihovoj moći. Studirao je na Pravnom fakultetu Univerzita u Novom Pazaru. Semir sada ima priliku da dosanja još jedan san – pobedu na Zvezdama Granda.

Nakon velike borbe u četvrtfinalu, Semir je obezbedio mesto u narednoj fazi takmičenja i sve je bliži finalnoj noći koja će biti održana 24. juna.

-Semir se nada finalu-

Sutra počinje polufinalno veče muzičkog takmičenja Zvezde Granda. Jedan od polufinalista je i novopazarac Semir Džanković. Trka je tesna jer će nijanse presuditi ko ide dalje. Pored Džankovića publici i žiriju, svoje vokalne sposobnosti predstaviće, između ostalih i Maja Jevtić iz Beograda, Martina Jozinović iz Beča, Dženan Rakić iz Doboja koji su najveći protivkandidati Džankoviću. Mesta u finalu ima za 16 najboljih.

“Lep je osećaj imati tako veliku podršku sugrađana. Cilj mi je sada prolaz u finale. Da i Novi Pazar ima prvi put finalistu u tom velikom takmičenju. Nisam očekivao ovako visok plasman. Bio sam skeptičan, međutim može i jedan stepenik više od ovog. Verujem da će sugrađani nastaviti sa podrškom i u samom finišu. Potrebno je da me glasovima podrže u finalu u subotu veče, ako se plasiram. Obećavam da ćemo zajedno slaviti velikim koncertom u Novom Pazaru. Ja sam uradio sve što je do mene, u finalu je sve do onih koji me podržavaju, mojih sugrađana. Pozivam ih sve da prate finale i vide na koji način da glasaju. Ja sam spreman za sutra veče, pesme su dobro pripremljene. Sve teče u najboljem redu, i ja se nadam da ću proći u finale. Pevaću pesme “Sve ti dugujem” i “Dukat”, izjavio je za Radio televiziju Novi Pazar Semir Džanković.

Semir Džanković iz Novog Pazara ima velike šanse da prođe u finale koje je najavljeno za subotu 24. jun. Tada će i publika imati mogućnost da Semiru pruži dodatnu podršku slanjem SMS poruka. Ako Semir Džanković pobedi, iz Novog Pazara najavljuju spektakularan doček i koncert za pamćenje na gradskom trgu. Da li će uslediti takav spektakl, zavisi od velikog broja sms glasova i malo sreće za Semira.