PARIZ – Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa pošto je pobedio Španca Karlosa Alkaraza 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1) posle tri sata i 13 minuta igre.

Đoković je osvojio prvi set rezultatom 6:3 posle bolje igre. Srpski teniser je sigurno osvojio prva dva servis gema i uspeo je da u četvrtom gemu napravi brejk za 3:1. Pri rezultatu 4:2 Đoković je spasio tri brejk lopte posle 14 minuta igre i povede sa 5:2.

Srpski as nije uspeo da dođe do brejka u osmom gemu, pošto se Alkaraz odlično branio.

U narednom gemu Đoković je spasio jednu brejk loptu i sigurnim servisom posle toga osvojio set.

U drugom setu, sve do osmog gema nije bilo brejka, ali je onda Španac uspeo da oduzme servis Srbinu i povede 5:3. U narednom gemu, Đoković je uzvratio, iskoristio je drugu brejk loptu, i smanjio na 4:5. Španac je u narednom gemu imao čak tri vezane set lopte, ali nije iskoristio nijednu, Srbin je nanizao pet poena i izjednačio na 5:5.

U narednom gemu, ponovo drama, Đoković je imao brejk loptu, ali je Alkaraz uspeo da se spasi i povede 6:5. U sledećem gemu je Španac iskoristio prvu set loptu da izjednačenje u setovima.

Treći set je doneo nešto što se retko viđa u tenisu. Pošto je Novak osvojio drugi gem i izjednačio na 1:1, Alkaraz se požalio na grč. Nije imao pravo na medicinski tajm-aut u tom trenutku, pa je sledeći gem u kom je trebalo da servira automatski pripao Đokoviću. Srbin je zatim lako osvajao gemove i stigao do 6:1, jer Alkaraz nije mogao da se kreće zbog povrede.

Uzeo je Španac medicinski tajm-aut posle trećeg seta, ali to nije promenilo stanje stvari, i dalje se kretao limitirano, pa je već tad bilo jasno da neće igrati prvo finale Rolan Garosa u istoriji. Srbin je lako osvojio set i plasirao se u sedmo finale u Parizu.

Đoković će se za 23. grend slem titulu, a treću na terenima Rolan Garosa, boriti u nedelju protiv pobednika meča Aleksander Zverev – Kasper Rud.

indeksonline.rs/Tanjug