PARIZ – Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da je uživao na meču sa Peruancem Huanom Pablom Variljasom u osmini finala Rolan Garosa i dodao da jedva čeka nove izazove na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Đoković je danas u osmini finala za nešto manje od dva sata savladao Variljasa 6:3, 6:2, 6:2.

“Sjajna energija na terenu od publike i mene. Uživao sam, pošto je danas bilo najbolje moje izdanje na turniru. Forma je došla u pravi čas, jer ulazimo u drugu nedelju. Protivnici će biti sve teži. Volim da igram ovde, čekam novi izazov”, izjavio je Đoković po završetku meča.

On je ispisao istoriju, pošto je po 17. put u istoriji izborio plasman u četvrtfinale Rolan Garosa gde će igrati protiv Rusa Karena Hačanova.

“Definitvno se osećam bolje nego u poslednjih par meseci. To su najbolji dani od Australijan opena, od Melburna nisam izgledao ovako dobro, želim tako da nastavim. Ne smem da razmišljam previše daleko”, dodao je Đoković.

On je potom na terenu razgovarao sa Marion Bartoli, koja ga je upitala za utiske sa meča protiv Variljasa.

“Divni uslovi za igru, sjajna atmosfera. Prvi put sam igrao sa njim, ali znamo se već par godina. Napraviio je napredak, on je specijalista za ovu vrstu podloge. Želeo je da diktira poene, kad to radi, vrlo je konstantan. Srećan sam svojim nivoom tenisa, bio je vrlo visok”, rekao je Đoković.

Srpski teniser je potom istakao da je ponosan što je oborio rekord Nadala po broju četvrtfinala na Rolan Garosu.

“Ponosan sam zbog tog rekorda, naročito ovde. Kao i svaki igrač, mnogo sam razmišljao, nije kao što je bilo pre par godina, nešto sam sa telom morao da uradim, ali kada igram na ovom nivou naravno da sam zadovoljan”, dodao je Đoković.

On se uoči meča sa Variljasom zagrevao sa sinom Stefanom, koji je bio u boksu tokom susreta sa teniserom iz Perua.

“Veliko je zadovoljstvo imati decu sa sobom, da su ovde sa mnom. Još sutra su tu, moraju da idu u školu, jer treba ići u školu. Moram da kažem da moj sin stvarno voli tenis i sa njima sam jedna drugačija osoba, potpuno pozitivan, osećam mnogo ljubavi, motivacije, da igram svoj najbolji tenis. Možda će i on jednog dana moći da igra ovde”, zaključio je Đoković.

indeksonline.rs/Tanjug