PODGORICA – Vanredni parlamentarni izboru su prilika da se stavi tačka na propadanje Crne Gore, u demokratski odgovornom društvu, jer politiku moraju da vode odgovorni ljudi, poručio je danas na zavšnoj konvenciji liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” bivši predsednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović.

On je rekao da se potomstvu mora otvoriti perspektiva kvalitetnog života “a ne perspektiva avanture kakvu živimo u poslednje tri godine i perspektiva daljeg saplitanja po balkanskim bespućima”, prenosi RTCG.

Đukanović je rekao da ako Crna Gora na ovim izborima ”shvati” da je bilo dosta neodgovorne avanture, “onda je čeka Demokratska partija socijalista sa ispruženom rukom da obnovi poverenje i nastavi onim putem kojim se uspešno kretala prethodnih četvrt veka”.

”Nakon što smo predvodili pokret koji je obnovio nezavisnost Crne Gore i institucionalno, ekonomski i demokratski razvili Crnu Goru do nivoa da je postala jedna od članica NATO-a i nakon što smo je doveli u predvorje Evropske unije, i u Crnu Goru uložili 11 milijardi evra za unapređenje njene kapitalne i turističke infrastrukture, opet smo u stanju pune spremnosti da sa svima koji to žele i koji to mogu u kratkom roku, da povratimo Crnoj Gori njenu stabilnost, stvorimo uslove da se nastave reforme, i da nastavi put ka Evropi”, rekao je Đukanović.

Istakao je da veruje u ”razboritost” građana Crne Gore, te da će lista koju predvodi na izborima u nedelju dobiti dovoljno poverenja za obnovu “pozicije stamene kičme proevropske državne politike Crne Gore”.