BEOGRAD – Nacionalna avio-kompanija Er Srbija je današnjim letom JU744 pokrenula direktnu sezonsku liniju između Beograda i Krfa, koja će saobraćati dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, saopštila je ta kompanija.

Inauguracioni let Er Srbije dočekan je na međunarodnom aerodromu Ioannis Kapodistrias, smeštenom na samo tri kilometra južno od grada Krfa.

Prema rečima direktora komercijale i strategije Er Srbije Boška Rupića od danas se leti do Krfa (Kerkire) sa kojim Srbija ima neraskidivu vezu o čemu svedoče brojni kulturno-istorijski spomenici iz Prvog svetskog rata koji i danas postoje na tom grčkom ostrvu.

“Uspomena na te događaje s pažnjom se čuva u ‘Srpskoj kući’, svojevrsnom muzeju u samom centru grada. U blizini je i istorijski značajno ostrvo Vido. Ukoliko do sada niste posetili Krf uz našu direktnu liniju do njega stižete za samo 75 minuta”, rekao je on.

Uvođenjem Krfa u mrežu, Er Srbija omogućava putnicima dobru povezanost preko Beograda, sa Amsterdamom, Berlinom, Bolonjom, Cirihom, Diseldorfom, Kopenhagenom, Hamburgom, Frankfurtom, Parizom, Pragom, Rimom, Venecijom, Ljubljanom, Zagrebom, Podgoricom i mnogim drugim gradovima.

Prema rečima Rupića ostrvo Krf, pored prirodne lepote ima bogato multikulturalno nasleđe i kristalno čisto more.

“Centar grada krasi trg Spianada, ukrašen izuzetnim delima francuske arhitekture iz 19. veka. Pronađite mirno mesto u uskim uličicama ili na njegovim senovitim trgovima i uživajte u hladnom pivu od đumbira. Obavezno posetite Liston, zaštitni znak Krfa, gde su aristokrate uživale u večernjim šetnjama”, rekao je Rupić.

indeksonline.rs/Tanjug