NOVI PAZAR – Juče, oko 17 časova, Novi Pazar i okolinu pogodilo je jako nevreme praćeno grmljavinom. Negde oko 18 časova, grom je udario u kuću porodice Sadović i izbio je veliki požar. Pretpostvalja se da je grom udario u prozor, na poslednjem spratu kuće, odakle je vatra krenula brzo da se širi i zahvatila ceo sprat. Komšija, koji se u tom trenutku nalazio na terasi, videvši vatru, obavestio je vatrogasce, koji su na lice mesta stigli u rekordnom roku i sa tri vozila počeli da gase vatru.

Pored vatrogasaca, u gašenju požara učestvovao je i veliki broj građana, od kojih se najviše istakao uposlenik JKP Parking servisa Novi Pazar Semir Kambović, koji je slučajno, u trenutku požara, prolazio Hercegovačkom ulicom.

“Oko 18 sati, prolazio sam Hercegovačkom ulicom i primetio kako gori kuća. Odmah sam se zaustavio, istrčao iz automobila i po dolasku prvog vatrogasnog kamiona, počeo sam zajedno sa vatrogascima da gasim požar” – rekao je za indeksonline.rs Semir Kambović.

Kambović je prvi uspeo da se popne na krov kuće koja je bila najbliža požaru, i hrabro se oko sat vremena borio sa vatrenom stihijom.

“Nakon što smo namontirali hidrant na trotoaru, uspeo sam da pronađem merdevine i popnem se na krov obližnje kuće. Vatrogasci su mi uz pomoć građana dodali crevo i odmah sam počeo da gasim vatru koja je izbijala sa poslednjeg sprata kuće. Još jedna ekipa vatrogasne jedinice se popela na isti krov sa druge strane kuće i nakon određenog vremena smo uspeli da ugasimo požar” – rekao je Kambović.

Njemu su se ubrzo na krovu pridružili komunalni milicajci, policajci i vatrogasci, pomažući mu da lakše upravlja vatrogasnim crevom.

“Uz Božiju pomoć, zajedno smo uspeli da ugasimo vatru koja je pretila da se proširi na obližnje objekte” – zaključio je Semir Kambović.

 

Nakon što su uspešno ugasili požar, ovim hrabrim momcima je ukazana lekarska pomoć u novopazarskoj Opštoj bolnici. Oni su ostali na grudnom odeljenju do kasnih večernjih sati priključeni na kiseonik.

“Ovom dečku treba da se da zlatna medalja. Kako je došla vatrogasna on je tu. Gasi sa njima i nije stao” – rekao nam je meštanin ove Ulice.

 

indeksonline.rs