Naslovna FB Glavna Hitna i vatrogasci pomažu meštanima poplavljenih područja Kraljeva i Kragujevca

Hitna i vatrogasci pomažu meštanima poplavljenih područja Kraljeva i Kragujevca

Sokobanja/Kragujevac/Kruševac/Kraljevo/Prokuplje, 16. juna 2023 - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, nakon obilnih padavina tokom noæi evakuisali su 75 osoba iz poplavljenih podruèja u razlièitim delovima Republike Srbije, a trenutno je na snazi ukupno 37 vanrednih situacija. FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs

KRAGUJEVAC/KRALJEVO – Vatrogasne službe i hitna pomoć pomažu meštanima poplavljenih područja na teritoriji Kragujevca i Kraljeva, crpe vodu iz dvorišta, a najugroženije evakuišu, javljaju dopisnici Tanjuga.

U Kraljevu gde je proglašena vanredna situacija, meštani se bore sa vodom koja je poplavila seoska područja, a gradske vlasti postavljaju džakove i preporučuju alternativne putne pravce zato što je reka Musača izašla iz korita i prelila magistralu.

Meštanin Adrana Radomir Perišić je rekao da su se borili celu noć sa vodom.

“Živim ovde pored bedema, pored reke Musače, celu noć smo bili na bedemu u odbrani od poplava. Nešto smo uspeli da spasimo, deo sela zahvaljujući ovim džakovima koji su postavljeni, pa je voda usmerena prema koritu, a da ne ide kroz selo. Inače bi jedno 500 kuća na tom potezu bilo poplavljeno, verovatno bi u mnoge ušla voda”, rekao je on.

Kako javlja dopisnik Tanjuga, na teritoriji Kragujevca, na području opštine Palilula izlila se reka Lepenica.

Meštani kažu da im pomažu vatrogasci i hitna pomoć.

“Kad sam došao iz Despotovca imao sam šta da vidim, voda je došla do prozora, 2 metra sigurno. Ukućani su bili na spratu. Bili su tu spasioci, hitna pomoć, evakuisano je 12 ljudi, moja porodica nije, jer su gore na spratu bezbedni. Ja sam ih pitao da li im treba nešto za hranu, imamo gore opremljeno sve, a dole je sve pod vodom. Ovako je bilo još 1999. godine dva puta u dvadeset dana, ali je bilo manje vode, bilo je oko 60 cm”, rekao je on.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version