TEL AVIV – Dva Izraelca su upucana jutros u “bezbednosnom incidentu” na južnoj izraelsko-egipatskoj granici, saopštila je izraelska vojska.

Izraelska vojska saopštile su nekoliko sati kasnije da je došlo do nove razmene vatre u toj oblasti, objavio je “Tajms ov Izrael”.

Prvi incident dogodio se u blizini planine Sagi, u pustinji Negev, a vojska je saopštila da ispituje okolnosti.

“U oblasti regionalne brigade Paran jutros se dogodio bezbednosni incident”, rekao je novinarima portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), kontraadmiral Danijel Hagari.

žPripadnici IDF su bili na licu mesta i vršili pretrese.

Izraelski vojni radio je javio da je najmanje jedan naoružani napadač
otvorio vatru na izraelske snage u blizini egipatske granice, gde su dvojica Izraelaca upucana ranije u subotu dok su snage bezbednosti delovale da bi sprečile krijumčarenje.

Pripadnici IDF-a su nekoliko sati pre prve današnje pucnjave osujetili pokušaj krijumčarenja droge preko granice, zaplenivši krijumčarenu robu procenjene vrednosti od 400.000 dolara, prema vojnim zvaničnicima.

IDF je nekoliko sati kasnije saopštila da je u blizini granice sa Egiptom došlo do nove razmene vatre, kao i da će kasnije saopštiti dodatne detalje.

Izraelsko-egipatska granica je uglavnom mirna, međutim, česti su pokušaji da se prokrijumčari droga preko visoke izraelske ograde.

Bilo je nekoliko incidenata pucnjave između krijumčara i vojnika IDF.

Egipatska vojska takođe često puca na krijumčare droge, kao i na džihadističke grupe u pustinji Sinaj, što ponekad dovodi do slučajne prekogranične vatre.

indeksonline.rs/Tanjug