BEOGRAD – Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras od 20.30 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić” igraju treći meč finala plej-ofa regionalne ABA lige.

Domaćin će biti ekipa Crvene zvezde, a Partizan vodi 2:0 u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobede.

“Biće teško, kao i svaka utakmica finalne serije. Partizan igra sa puno samopouzdanja iskoristili su prednost domaćeg terena, imali u pojedinim igračima poput Alena Smailagića i Danila Anđušića dodatne adute. Mi sa druge strane moramo da damo maksimum u onome što smo igrali najbolje ove sezone, a to su izuzetno jaka odbrana, tečan napad i velika energija. Znam da će nam naši navijači dati veliku podršku, uvek je bilo tako i mnogo znači, samo ih molim da navijaju sportski i korektno, da ne bacaju ništa na teren, da ne vređaju nikoga, da zaista pokažemo da smo drugačiji i da nam pomognu isključivo navijanjem sa tribina”, rekao je trener Crvene zvezde Duško Ivanović uoči trećeg meča.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da je zna kako je igrati u Pioniru.

“Crvena zvezda će imati veliku podršku svojih navijača, moramo da se spremimo za tu amtosferu i moramo da budemo mirni. Da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu. Znamo da nas deli još jedan taj korak, odnosno još jedna pobeda od toga da budemo prvaci ABA lige. Koliko je blizu, toliko je daleko naravno uz veliko poštovanje prema protivniku. Još jedno, da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu i da vidimo kako će sve to da izgleda”, istakao je Obradović.

Treći meč će suditi Damir Javor, Tomislav Hordov i Luka Kardum

Eventualna četvrta utakmica biće odigrana u utorak od 19 sati, dok je eventualna majstorica na programu 22. juna od 20 časova.

indeksonline.rs/Tanjug