BEOGRAD – Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras ekipu Partizana 68:56 (20:13,12:11,17:15, 19:17) i tako izjednačili broj pobeda u finalnoj seriji ABA lige na 2:2.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Fakundo Kampaco sa 19 poena, četiri asistencije i četiri skoka, dok je Ognjen Dobrić dodao 14 poena uz sedam skokova.

U poraženoj ekipi istakao se Dante Egzum sa sedam poena i sedam skokova.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i nakon prvih pet minuta došli do vođstva 12:6. Nakon toga sledi serija Crvene zvezde 14-1 i preokret u rezultatu.

Domaći su zaigrali agresivnije u odbrani i uspeli da nateraju Partizan na čak četiri izgubljene lopte tokom dva minuta igre.

Druga četvrtina je bila u znaku Kampaca koji je uspeo da ubrza igru svoje ekipe. Pogodio je Argentinac dve vezane trojke posle tri vezana promašaja sa linije za tri poena i tako Crvenoj zvezdi obezbedio plus osam na poluvremenu.

Tokom treće deonice napad Partizana skoro da nije ni postojao. Pokušavali su “crno-beli” individualnom igrom ali to nije donosilo rezultat. Prednost domaćina je konstantno rasla, pošto su “crveno-beli” svoje napade rešavali uglavnom bez problema. Crvena zvezda je čekala poslednjih deset minuta sa 10 poena prednosti.

U posednjoj deonici Partizan se probudio u napadu i poenima Avramovića i Madara smanjio rezultatski zaostakak.

Domaći tim se sa druge strane našao u problemu u napadu, pošto se oslonio na šut za tri poena koji mu nije išao.

Pad u igri Crvene zvezde gosti nisu iskoristili, tako da su “crveno-beli” stigli na kraju do pobede.