Delegacija Ministarstva za brigu o porodici i demografiju na čelu sa ministarkom sastala sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i saradnicima u okviru zvanične posete Novom Pazaru.

“Novi Pazar je, u pogledu demografskih indikatora koje prati resorno ministarstvo, uvek svetla tačka i pozitivan primer, poručila je tokom posete našem gradu ministarka Darija Kisić.

„Kada gledamo porast broja stanovnika, shodno rezultatima popisa iz 2022. godine, retki su delovi zemlje u kojima beležio porast stanovnika. Pozitivan prirodni priraštaj je karakteristika Novog Pazara i vrednost koju želimo da ima svaki kraj u našoj zemlji. Došli smo da čujemo koja je tajna uspeha i u tom cilju sastaćemo se sa nekoliko žena preduzetnica koje uspevaju da usklade karijeru i materinstvo“, rekla je ministarka Kisić.

„Dragocena je podrška ministarstva i Vlade Srbije, znamo da je porodica stub svakog društva i ulažemo sve napore da se pozitivan trend nastavi. Posebno smo fokusirani na zapošljavanje, sa akcentom na poršku ženskom preduzetništvu, podršku obrazovanju i profesionalnom razvoju mladih i brugu o deci. U tom našem nastojanju izuzetan značaj ima podrška Mnistarstva za brigu o porodici i trenda saradnje će iz mnogo razloga biti nastavljen“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac nakon sastanka.