NJU DELHI – Indijski zvaničnici saopštili su danas da je oko 1.500 sela i dalje bez struje u zapadnoj saveznoj državi Gudžarat, dok se priobalna područja i dalje oporavljaju od udara ciklona Bipardžoj.

Kako prenosi Rojters, taj broj je smanjen u odnosu na više od 4.600 sela u državama Sauraštri i Kuču, koje je ciklon pogodio u četvrtak uveče.

Sekretar za energetiku u državi Gudžarat Mamta Verma istakao je da je u mnogim selima struja isključena kao mera predostrožnosti kako bi se sprečili opasni incidenti tokom oluje.

Agencija navodi da su oluje izazvale veliku štetu, Oluja je izazvala veliku štetu, posebno elektroenergetskoj infrastrukturi, obarajući na hiljade bandere i oštetivši nadzemne dalekovode.

“Naši timovi rade na terenu kako bi obnovili snabdevanje električnom energijom i pijaću vodu. Popravka oštećenih puteva i druge infrastrukture takođe se preduzima prema prioritetima”, rekao je sekretar za prihode Gudžarata, Kamal Dajani.

Više od 700 domova u osam priobalnih okruga Gudžarata pretrpelo je potpunu ili delimičnu štetu, saopštile su lokalne vlasti.

Vlasti Indije i susednog Pakistana evakuisale su više od 180.000 ljudi iz osetljivih područja kako se ciklon približavao.

Rojters navodi da su pravovremena upozorenja, i tačna identifikacija ranjivih područja i blagovremena evakuacija pomogli da se spreče velike žrtve.

indeksonline.rs/Tanjug