BEOGRAD – Košarkaši Partizana savladali su večeras Crvenu zvezdu 87:78 (23:22, 21:22, 24:18, 19:16) u drugom meču finalne serije ABA lige i tako stigli na pobedu od osvajanja titule regionalnog šampiona.

Start meča je pripao Partizanu koji je imao 5:0 i 13:7.

Zvezda se vratila u igru skokom u napadu i odličnom partijom Fakunda Kampaca koji je dao devet poena u prvoj deonici (dve trojke).

Trojkom Ognjena Dobrića u prvom minutu druge četvrtine, Zvezda je prvi put povela na meču (25:23).

Usledio je period igre u kom su se ekipe smenjivale u vođstvu, a i jedni i drugi su pravili mnogo grešaka, a na poluvremenu je bilo nerešeno.

Početak treće deonice bio je konfuzan za ove ekipe, ali je Partizan uspeo da se odlepi na plus šest (56:50).

U nekoliko navrata Partizan je ima plus devet, a trojkom Branka Lazića uz zvuk sirene Zvezda je u poslednju deonicu ušla sa minus šest (62:68).

Vezanim poenima Danila Anđušića Partizan je u 34. minutu stigao do plus devet (74:65).

U poslednja dva minuta ušlo se sa 82:74 za domaćina, Zvezda nije uspela da nadoknadi veliki minus.

Najefikasniji u Partizanu su bili Džejms Naneli i Alen Smailagić sa po 15 poena, Matijas Lesor i Kevin Panter sa 13 i Zek Ledej sa 12.

Kod Crvene zvezde najviše poena su dali Nemanja Nedović (21) i Dobrić (11). Kampaco je dao devet poena, sve u prvom poluvremenu, koliko je upisao i Luka Mitrović.

Luka Vildoza se vratio u sastav Zvezde pošto je preskočio prvi meč finalne serije zbog povrede prepona i postigao osam poena.

Treći meč igra se u nedelju u 20.30 u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Eventualna četvrta utakmica igraće se na istom mestu u utorak.

indeksonline.rs/Tanjug