Nova Varoš – Snimak na kom se vidi kako pripadnik policije u Novoj Varoši palicom udara po nogama mladića u centru, uznemirio je stanovnike ove opštine. Povodom ovog slučaja oglasila se i Uprava policije u kojoj se ističe da su odmah po dobijanju video zapisa na kome se vidi upotreba sredstava prinude prilikom intervencije policije u tom gradu, preduzeli sve mere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

– Utvrđeno je da je snimak nastao 4. juna prilikom postupanja trojice policijskih službenika PS Nova Varoš prema dvadesetjednogodišnjem mladiću koji je udarao u postavljenu reklamu na jednoj banci. Tom prilikom, dvojica muškaraca starosti 24 godine i devetnaestogodišnjak ometali su policajce tako što su ih vukli za delove uniforme i ruke, gurali i otimali se usled čega je jedan policajac, u cilju sprečavanja daljeg vršenja krivičnog dela, upotrebio službenu palicu, potvrđeno je za RINU.

Po nalogu nadležnog Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju protiv trojice muškaraca biće podnete krivične prijave za krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u vršenju službene dužnosti iz Zakona o javnom redu i miru u redovnom postupku. Takođe, protiv dvadesetjednogodišnjeg muškarca biće podneta prekršajna prijava zbog učinjenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje.

– U toku su detaljne provere da li je bilo prekoračenja ovlašćenja tokom postupanja policijskih službenika u ovom događaju, navode u Upravi policije.

RINA