BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu danas je Pavle Stojiljković (30) priznao krivicu za saobraćajnu nesreću 2. okotobra 2021. godine u Ustaničkoj ulici u kojoj su poginuli M.S. (28) i K.J. (31).

Na pitanje da li je kriv, Stojiljković je rekao da smatra da je kriv za krivično delo i za nastale posledice.

Stojiljković je detaljno izneo svoju odbranu i naveo da je veče pre nesreće prvo boravio u kafiću sa stradalima i još jednim drugom, nakon čega su otišli kod tog druga u stan i nastavili da piju viski.

Oko 6 ujutru odlučili su da krenu kući, a kako je Stojiljković kazao, ne seća se kako je došlo do toga da on vozi, s obzirom da su kola bila od njegovog brata M.S.

Okrivljeni je dodao da je vozio oko 100 kilometara na čas, te da je udario u ivičnjak, zatim u banderu i nakon toga se više ničega ne seća.

Dodao je da je M.S. sedeo na suvozačevom mestu, a K.J. na zadnjem iza njega.

Odgovarajući na pitanja sudije, Stojiljković je rekao da je u trenutku nesreće imao dozvolu dve godine.

Nakon što je Stojiljković završio iznošenje odbrane, za reč se javio otac poginulog M.S. i rekao da njegov sin nikad ne bi seo za volan pijan, kao i da smatra da je cilj optuženog bio da malo ošteti kola, jer je, kako je naveo, bio ljubomoran na M.S.

Otac M.S. je dodao i da su se njih dvojica družili i da su oni bili rođaci.

Odbrana je tražila da se na sledeće ročište pozove saobraćajni veštak, kako bi se utvrdio stepen bezobzirnosti i samim tim krivice, a angažovali su i stručnog savetnika.

Sud je usvojio taj predlog odbrane i zakazao sledeće suđenje za 4. septembar.

Tužilac je svojim uvodnim rečima istakao da se predloženim dokazima utvrđuje da je optuženi izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Naveo je da je Stojiljković na deonici gde je ograničenje 50 vozio 109 kilometara na čas, sa 1,63 promila alkohola u organizmu, zbog čega mu je uračunljivost bila smanjena ali ne bitno.

Stojiljković je, kako je precizirao tužilac, automobilom marke “folksvagen golf” udario u metalni stub, zarotirao se i udario u betonsku žardinjeru.

Usled teških telesnih povreda zadobijenih u nesreći preminuli su M.S. i K.J.