Održana je svečanost povodom Dana ministarstva unutrašnjih posova, slave i Dana policije, gde su predstavljeni rezultati rada Policijske uprave.

Načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Nermin Ljajić je na svečanosti istakao da je u prethodnih godinu dana ostvareno povoljno stanje bezbednosti na teritoriji grada, očuvan stabilan javni red i mir, i da su rasvetljena sva teža krivična dela. Položeno je i cveće na spomen ploču policajcima koji su izgubili živote obavljajući svoj posao.

Intoniranjem himne i minutom ćutanja preminulim kolegama počela je svečanost povodom Dana ministarstva unutrašnjih polsova i Dana policije . Prisutnima se obratio načelik Policijske uprave Novi Pazar Nermin Ljaijić. Istakao je da je ponosan rezultatima rada polcije u zadnjih godinu dana.

“Svakodnevnim angažovanjem policijskih službenika na suzbijanju proizvodnje i trgovine narkoticima realizovane su 393 zaplene, a oduzeto je više od 330 kilograma opojnih droga. Na poslovima suzbijanja krijumčarenja akcizne robe, zaplenjeno je više od 145.500 paklica raznih cigareta, oko 350 kilograma rezanog duvana i razne druge robe čija je procenjena vrednost preko 66 miliona dinara”, rekao je Ljajić.

Ljajić je istakao da je dobrim rezultatima doprinela dobra međusektorska saradnja u lokalnoj zajednici.

”Našim putevima tokom prošle godine poginulo je pet osoba. Ove godine situacija je povoljnija, jer u prvih pet meseci nije bilo poginulih”, naglasio je Ljajić.

Naglasio je i da je Odsek za upravne poslove Policijske uprave u prošloj godini primio i realizovao preko 150 hiljada zahteva građana.

Na svečanosti je istaknuto da će Policijska uprava proširiti prostorne kapacitete. Ljajić je rekao da je u toku izgradnja novog objekta Policijske stanice u Sjenici. Naveo je da je u toku daptacija šalter sale Policijske stanice u Tutinu, te da se nastavljaju radovi na nadogradnji i rekonstrukciji postojeće zgrade, i izgradnje novog objekta Policijske uprave u Novom Pazaru.

Na ovoj svečanosti uručena su priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima pripadnicima policijske uprave Novi Pazar.