BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je veoma ponosan na ono što obavlja srpska policija i najavio povećanje plata pripadnicima policije pre kraja godine.

On je na obeležavanju Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije rekao da je naša policija izuzetno opremljena, ali da će u budućnosti biti još bolje.

Rekao je da će policija biti i najbolje helikopterski opremljena, i najavio da uskoro dobijamo drugi ruski helikopter za gašenje požara koji će spasti mnogo života i imovine.

“Naša policija uz svu opremu i antiterorističke jedinice i specijalne jedinice, brigade, UKP, opremljeni su najboljim sredstvima, ali ima i najbolje ljude koji su posvećeni svom poslu i spremni da se bore sa organizovanim kriminalom i korupcijom i da budu na raspolaganju građanima”, istakao je Vučić.

On je rekao da se na policiju uvek oslanjamo pogledom i pozivima, da oni uvek moraju da budu prvi da pomognu.

Vučić je najavio da će i dalje biti unapređivana opremljenost, a da je ministar Bratislav Gašić izuzetan domaćin i da radi da sve bude uredno i da funkcionise.

“Verujem da ćemo da napredujemo i da će ljudi biti zadovoljniji”, rekao je Vučić i najavio značajno povećanje plata pripadnicima MUP-a pre kraja godine, kojima će imati bolji standard i deci moći da obezbede bolji život.

indeksonline.rs/Tanjug