BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom aktuelne situacije na KiM da se nalazimo na raskrsnici, hoćemo li dalje imati mir ili ne i da je pređen rubikon, kao i da više nema nikakvu sumnju u to da Aljbin Kurti hoće da izazove rat po svaku cenu.

Vučić je rekao za RTS da je važno da se to kaže, kako bi se izbegle sve spekulacije.

Postoji jedan čovek na Balkanu, Aljbin Kurti, koji hoće da izazove rat, istakao je Vučić i dodao da je do sada izbegavao da se koristi rečnikom optužbi i da je uvek tražio mogućnost za kompromis.

“Plašim se da smo prešli rubikon i da će biti veoma težak povratak na normalu. Srbija će dati sve od sebe da se to dogodi”, istakao je Vučić.

Kada govore da Kurti zbog hapšenja policajaca uvodi zabranu uvoza srpske robe, ne možete to da zabranjujete po propisima koji postoje, od CEFTA do drugih, pokazujete da želite glađu da iznurujete narod na severu KiM i da ga ostavite bez lekova i osnovnih namirnica i svega drugog, rekao je Vučić.

“Njihova je namera da zauvek oteraju srpsko stanovništvo sa severa KiM”, naveo je Vučić i dodao da je od početka godine bilo čak 600 upucanih Srba i nijedan Albanac. Cela kriza počinje onog trenutka kada neko donosi odluku da se ide na nelegitimne izbore”, rekao je Vučić.