BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je do večeras prikupljeno 93.000 cevi i minsko eksplozivnih sredstava i više od 3,2 miliona metaka različitog kalibra.

“Naše je da pokušamo da dignemo glavu posle teških trenutaka kroz koje smo prošli”, rekao je Vučić gostujući u emisiji Ćirilica na TV Hepi, povodom sutrašnjeg obeležavanja 40 dana od masakra u Malom Orašju i Duboni.

Podsetio je da je prošao dan otkako je obeleženo i 40 dana od užasnog masakra u školi Vladislav Ribnikar u Beogradu.

Istakao je da je opozicija drugi dan pre nego što su sahrane obavljene, pozvala na politički protest i to u toku dana žalosti.

“Čini mi se da to najbolje govori o onima koji su to učinili, onim političkim predstavnicima koji su na takav način želeli da se dočepaju vlasti, u tako duboko emocionalnom trenutku, jer nema majke koja se tada nije uplašila”, rekao je Vučić.

Predsednik je kazao da su ga pitali zašto nije bio u školi Vladislav Ribnikar na Vračaru, iako je posetio tu školu.

Dodao je da ga je veoma ljubazno dočekala direktorka škole, kao i da postoji cela stranica koju je tom prilikom ispisao.

Komentarišući to što su osporavali da je bio u školi, Vučić je naglasio da je tom prilikom bilo dosta njih, pošto ima mnogo ljudi iz obezbeđenja koje ga prati.

Vučić je dodao da ga je tom prilikom fotografisao šef obezbeđenja.