BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je mera predaje oružja bez sankcija doneta kako bi Srbija postala sigurnije mesto za život i dodao da je juče u jednom gradu u Srbiji predat mitraljez tipa “Getling”.

“To je onaj rotirajući mitraljez koji ispali 3.000 metaka u minutu. To je čovek stavio na prikolicu i doneo nam je mitraljez i hvala mu na tome što je to učinio. Ali sam šokiran”, naveo je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara i dodao da je srećan zbog mere koja je omogućila građanima da bez sankcije predaju oružje i da se rasterete i prođu bez kazni zatvora.

“Ima pritužbi i na jedne i na druge. Samo što vi želite da kritikujete samo jedne. Ja sam tamo u Narodnoj skupštini slušao želje da članovi moje porodice završe u šahti kao Gadafi. Ne verujem da je iko iz vladajuće većine rekao ikada. Pozivam i jedne i druge da vode računa”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Dodao je da ni on niti premijerka Srbije Ana Brnabić ne daju loš primer za skupštinskom govornicom, jer nisu deo Narodne skupštine.

Naglasio je da, na žalost, nema vremena da prati parlamentarne rasprave, iako izuzetno poštuje vrhovno zakonodavno telo Srbije, ali da mu obaveze ne dozvoljavaju da prati skupštinske sednice.

“Kada sam ja rekao da imamo neprimereno ponašanje u izuzetno tenzičnoj situaciji u Srbiji mnogo više nego u rijalitijima, onda sam bio stigmatizovan”, rekao je Vučić.

Dodao je da sada svi pričaju o ponašanju u Narodnoj skupštini jer je vlasnik pinka Željko Mitrović odlučio da ukine rijaliti i da je sada pažnja sa teme “ponašanje u rijaliti programima” skrenuta na temu “ponašanja u Skupštini,” jer više nema rijaliti programa.

Naglasio je da je sramota da se na stadionima pevaju pesme protiv novinarke Brankice Stanković i pozvao je navijače da prestanu da to čine.

“Reč je o ženi koja ima dete, koja im ništa nije učinila. Ali neću nikada da molim da ne pevaju pesme protiv mene i kao predsednik republike imam obavezu da to trpim. Samo vam govorim o licemerju pojedinih medija i kako se o istim stvarima različito ponašaju. A što se tiče mog odnosa prema Brankici Stanković – on je nepromenjen i ja taj odnos nisam krio ni prvi put kada sam o ovome govorio”, rekao je Vučić.