BEOGRAD – Peti opozicioni protest “Srbija protiv nasilja” završen je večeras oko 21 čas kod zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu.

Ispred Predsedništva se obratila Emilija Milenković, predstavnica beogradskih studenata, koja je okupljene pozvala da se raziđu mirno, ali da nastave da se i dalje okupljaju dok se ne ispune zahtevi.

Učesnici protesta su prethodno ostavljali poruke u knjigama utisaka za predsednika Aleksandra Vučića, koje su bile postavljene na pet punktova, a neki od njih su poruke lepili i na samu zgradu.

Na protestu “Srbija protiv nasilja” opozicionari su pozvali na vešanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Primećeno je i prisustvo bivšeg poslanika Srđana Noga, koji ne na protestu 2019. godine nosio improvizovana vešala.

Protest je počeo oko 18 časova kod Narodne skupštine gde su se na bini okupljenima obratile javne ličnosti.

Posle govora građani su krenuli u šetnju Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom ulicom do Trga Slavija, a potom i ulicom Kralja Milana do zgrade Predsedništva.

Potpisnici zahteva za protest su opozicioni političari, Miroslav Aleksić, Srđan Milivojević, Marinika Tepić, Nebojša Zelenović i Biljana Đorđević.

Pored njih na skup su došli i predsednik DS Zoran Lutovac, poslanik Zeleno-levog kluba Radomir Lazović, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i funkcioner te stranke Borko Stefanović, predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

indeksonline.rs/Tanjug