Zbog obilnih padavina proteklih nedelja, nivo reka na teritoriji Novog Pazara u konstantnom je porastu. Danas je oko 17 časova u Novom Pazaru pala velika količina kiše, pa je došlo do izlivanje reke Trnavice.

Foto:E.Sejfić

Saobraćaj ka naselju Trnava je zaustavljen, a osim trnavice, iz svog korita se izlila i rekla Jošanica, dok je vodostaj reke Raške u porastu.

U novopazarskom naselju Ćeramidžinica je najkritičnija situacija. Voda je uspela da uđe u neke od kuća koje su najbliže obali, a trenutno su vatrogasne ekipe na terenu, kao i vozila novopazarske policije.

MUP: Nema potrebe za evakuacijama

Situacija u poplavljenim područjima u Srbiji, koje su pogodile ekstremne vremenske pojave u prethodnom periodu, je stabilna i više nema potrebe za evakuacijom i spasavanjem stanovništva kao ni za proglašavanjem novih vanrednih situacija, saopštio je danas MUP. Kako je navedeno, pripadnici MUP, vatrogasci-spasioci nastavljaju sa obilascima terena i potencijalnih kritičnih tačaka, kao i meštana na tim lokacijama kojima daju uputstva i instrukcije za postupanje u slučaju opasnosti.

indeksonline.rs