Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlića, u prisustvu članova Izvršnog odbora, održao je redovnu konferenciju za medije na kojoj je predstavio rezultate SPP-a u posljednja tri mjeseca, te se osvrnuo na aktualna politička dešavanja.

Na novinarsko pitanje da prokomentariše istupanje Jahje Fehratovića iz SPP-a, Zukorlić kazao da njegovi navodi za istupanje nisu tačni, te da je Fehratović glasao na Glavnom odboru za koaliciju sa SDA strankom.

– Žao mi je što je prof. Jahja Fehratović istupio iz SPP-a. Razlog koji je naveo: “Koalicija sa SDA”, nije tačan. Zašto? Zato što je prof. Jahja zajedno sa mnom i drugima učestvovao u pisanju Sporazuma između SPP-a i SDA i glasao ZA koaliciju na predsjedničkom kolegiju i na Glavnom odboru stranke. Nije stvarni razlog koalicija sa SDA zbog nezadovoljstva. Mali broj informacija ima u javnosti vezano za tu temu, pa je lahko da se spekuliše i da se u javnost iznose razne teze i zaključci. Prof. Jahja postao je prilično neaktivan u organima u posljednjih godinu dana. Neka neko uloži napor i istraži i volio bih da vidim informaciju da je neko napustio političku stranku, udario na političku stranku, a da je ta stranka izdala saopštenje i rekla: “O ovom čovjeku nemojte ništa ružno da kažete – govorite sve najljepše. Mi smo Stranka pravde i pomirenja. Smatramo da je prof. Jahja pogriješio, nije trebao napuštati stranu, ali bez obzira mi kao SPP nastavljamo aktivno ka postizanju još većih rezultata. To njegovo napuštanje samo nam je razlog da još više zbijemo svoje safove, još aktivnije radimo na promociji stranke. Jedan pojedinac ne može da ugrozi projekat. Mi smo ostali bez rahmetli Muftije, osnivača i lidera stranke pa smo nastavili sa progresom, a da nešto neki drugi pojedinac može da ugrozi”, istakao je Zukorlić.

indeksonline.rs