MANČESTER – Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da je liga Saudijske Arabije promenila tržište, ali da on nije zabrinut zbog toga.

“Saudijska liga je promenila tržište. Pre nekoliko meseci je samo (Kristijano) Ronaldo prešao tamo, niko nije mogao da zamisli da će ovoliko vrhunskih igrača igrati u Pro ligi. To će se samo povećati vremenom, zato klubovi moraju da budu svesni razvoja događaja”, rekao je Gvardiola.

On je dodao da je bivši igrač Mančester Sitija Rijad Marez, koji je prešao u Al-Ahli, dobio neverovatnu ponudu i da zato nisu mogli da ga spreče da promeni sredinu, prenosi Sportklub.

“Nisam preterano zabrinut, ne radi se o pretnji na tržištu, to je već stvarnost. Žele da stvore kvalitetnu ligu i zasad im uspeva. Ne znam da li je to održivo, ali čini mi se da su sposobni za tako nešto”, istakao je Gvardiola.

U Saudijsku Arabiju do sada otišli Ruben Neveš, Kalidu Kulibali, Malkom, Sergej Milinković-Savić (Al-Hilal), Seko Fofana, Aleks Teles, Marcelo Brozović, Kristijano Ronaldo, Anderson Taliska (Al Nasr), Karim Benzema, Engolo Kante, Žota (Al Itihad), Eduard Mendi, Roberto Firmino (Al Ahli), Džordan Henderson i Musa Dembele (Al Itifak).

indeksonline.rs/Tanjug