VAŠINGTON – Na predstavljanju potencijalnih republikanskih kandidata u narednoj trci za Belu kuću, održanom u Ajovi, bivši predsednik Donald Tramp je izjavio da je on jedini republikanac koji može da pobedi na izborima 2024. godine.

Potencijalni republikanski predsednički kandidati u Ajovi su prvi put delili binu u kampanji za republikansku predsedničku nominaciju na narednim izborima, prenosi Bi-Bi-Si.

Glavni republikanski rivali – Donald Tramp i Ron DeSantis – obratili su se pristalicama okupljenim u Ajovi sa još 11 potencijalnih kandidata, a svaki od kandidata dobio je 10 minuta za svoje obraćanje.

Rezultati javnih anketa pokazuju da je Tramp u prednosti u odnosu na svoje rivale, iako se njegovi pravni problemi uvećavaju.

Anketa koju je sprovela agencija za ispitivanje javnog mnjenja FiveThirtiEight pokazuje da Tramp uživa podršku 52,4 odsto republikanskog biračkog tela, a njegov najozbiljniji rival, guverner Floride De Santis 15,5 dosto, dok su svi ostali kandidati ispod 10 odsto podrške.

Tramp bi uskoro mogao biti optužen u Vašingtonu za navodne napore da se ponište rezultati izbora 2020. godine, ali on je negirao sve optužbe i ranije je već poručio da će se kandidovati za Belu kuću čak i ako bude osuđen.

indeksonline.rs/Tanjug