Damir M. koji je uhapšen na beogradskom aerodromu, dovodi se u vezu sa pripremama za likvidaciju Luke Bojovića.

Državljanin Bosne i Hercegovine Damira M. (47), uhapšen je juče na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” zbog sumnje da je imao falsifikovana dokumenta, a nalazi se i na Interpolovoj poternici. On je pod lupom i zbog navodne namere da ubije Luku Bojovića, prenosi portal Nova. Ovim povodom oglasio se i Bojovićev advokat Borivoje Borović.

Prema operativnim saznanjima bezbednosnih službi, Damira M. je angažovala jedna beogradska kriminalna grupa za likvidaciju Luke Bojovića. Bojovićev advokat Borivoje Borović, jedan od najpoznatijih beogradskih pravnika krivičara, rekao je za portal Nova.rs da je u šoku nakon saznanja da njegovom klijentu Luki Bojoviću preti životna opasnost.

“U šoku sam i iznenađen tom informacijom. Policija bi se trebalo ozbiljno time pozabaviti. Pretpostavljam da nema nikakvih razloga za tu akciju, ali policija mora da obrati posebnu pažnju na te sumnje“, rekao je advokat Borović.

Ranije osuđivan

Damir M. je lice ranije osuđivano zbog ubistva 2013. godine u Tuzli, a za njim je raspisana poternica 2020. godine. Prethodno je Kantonalni sud u Tuzli Mehiću izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i pet meseci za ubistvo koje je počinjeno 2013. godine u Tuzli. Ubistvo je, prema tadašnjim informacijama, bilo epilog krvavog obračuna između dve kriminalne grupe.

Podsetimo, treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je zadržavanje državljaninu Bosne i Hercegovine M. D. (47) jer je prilikom ulaska na teritoriju RS, na aerodromu „Nikola Tesla“ pružio na uvid policijskim službenicima SGP Beograd falsifikovana dokumenta za utvrđivanje identiteta lica. Nakon izvršenih dodatnih provera putem Interpola utvrđeno je da se radi o osuđenom licu koga matična država potražuje radi izdržavanja kazne zatvora.

naslovi.net