Naslovna EXTRA Đoković bolji od Frica u Sinsinatiju: Poznato kada igra polufinale protiv Aleksandra...

Đoković bolji od Frica u Sinsinatiju: Poznato kada igra polufinale protiv Aleksandra Zvereva

Serbia's Novak Djokovic returns the ball to Argentina's Tomas Etcheverry during their match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Friday, May 12, 2023. (AP Photo/Andrew Medichini)

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Sinsinatiju, gde ga očekuje veliki izazov. Organizatori takmičenja u Ohaju objavili su raspored mečeva za subotu, a prema njemu je izvesno da će osvajač 23 grend slem titule nastupiti u 18 časova po lokalnom, tj. oko ponoći između subote i nedelje po srednjoevropskom vremenu.

Drugi igrač sveta je u dva seta, za svega sat vremena igre, očitao lekciju 11 godina mlađem protivniku 6:0, 6:4 i po deveti put u karijeri izborio je mesto među četiri najbolja u Ohaju. Zverev je nešto ranije u petak bio bolji od Adrijana Manarina, piše Sport klub.

Subotnji program u Sinsinatiju počinje u 17 časova po srpskom vremenu, kada najbolja teniserka sveta Iga Švjontek igra protiv domaće predstavnice Kori Gof. Potom, ne pre 19.30, na teren izlaze Karolina Muhova i Arina Sabalenka.

Naredni duel neće početi pre 21 čas, a u njemu dnevni program zatvaraju Karlos Alkaraz i Hubert Hurkač.

Branilac titule u Ohaju je Hrvat Borna Ćorić, koji je u prethodnom finalu savladao Stefanosa Cicipasa.

Novak Đoković je dva puta u karijeri osvajao ovaj turnir (2018. i 2020. godine), a ovog puta nastupa u Sinsinatiju posle dvogodišnje pauze tokom koje mu je učešće bilo zabranjeno usled činjenice da nije vakcinisan protiv virusa korona.

Nastupio je ove godine na turniru i u dublu, ali je u paru sa Nikolom Ćaćićem poražen u prvom kolu.

naslovi.net

Exit mobile version