Pod nerazjašnjenim okolnostima, četiri maloletnika iz malog mesta Jardol kod Viteza oduzelo je sebi živote u poslednje dve godine.

Meštani kažu kako u poslednje dve godine žive u šoku. Brinu se za ostalu decu i kažu da im je dosta boli, i da nadležni rade na razjašnjenju.

– Zamislite kako je nama, a i tim roditeljima koji pročitaju i vide umrlice svoje dece u medijima. Juče smo sahranili jedno dete. Strah nas je za našu ostalu decu koja ovo preživljavaju. Nemojte nam dosipati sol na ranu, svakako smo u velikoj boli, mi susedi se svi poznajemo i sve nas je ovo dotuklo – kazala je meštanka.

Oglasila se i policija
Tokom samo deset meseci troje tinejdžera koji su se poznavali i živeli jedni u blizini drugih su počinili samoubistvo. Da se radi o samoubistvima, potvrdili su iz MUP-u SBK-a.

– Obaveštavamo Vas da su u prvih 8 mjeseci tekuće godine na području Viteza prijavljena dva samoubistva koja su izvršili maloljetnici. Također, u toku 2021. i 2022.godine na ovom području prijavljena su dva takva slučaja. U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom u ovim slučajevima službenici policije su poduzeli zakonom propisane mjere i radnje – navode oni za N1.

Iz Tužilaštva ovog kantona nisu rekli pod kojim okolnostima je došlo do ovih tragedija, niti šta je moglo da navede mlade ljude da dignu ruku na sebe.

Samo prošle godine, prema podacima Agencije za statistiku, 375 osoba je sebi oduzelo život, što je više za 40 odsto u odnosu na 2021. godinu.

Anonimna linija za decu i mlade
“Plavi telefon” anonimna linija za decu i mlade gde mogu da se obrat kada imaju neki problem, kada se ne osjećaju dobro, i kad imaš potrebu da pričaju o tome kako se osećaju i šta ih muči.

Osobe koje ovde rade su profesionalci koji pomažu mladima da reše probleme, daju savet šta da urade u određenoj situaciji. Pozovi broj 080 05 03 05. Pozivi su besplatni.

naslovi.net