Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol nastaviće svoju diplomatsku karijeru van našeg grada, u kome je proveo poslednje dve godine aktuelnog mandata. Domaćin oproštajnog sastanka u čast odlazećeg konzula bio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

„Bila je ovo prilika da generalnom konzulu Bašaru Bašolu zahvalimo na svemu što je učinio za dobrobit građana u regionu Sandžak i u ovom delu Srbije. U potpunosti je njegovim angažovanjem opravdano otvaranje Konzulata u Novom Pazaru, što je još jedan od rezultata dobrih odnosa između država. Gospodinu Bašolu u ime svih građana želim uspešnu diplomatsku karijeru i u budućnosti a siguran sam da, gde god da nastavi svoj put, Novi Pazar u njemu ima iskrenog prijatelja“, rekao je gradonačelnik Biševac.

Odlazeći Generalni konzul Bašar Bašol kazao je da iz Novog Pazara, ističe, nosi divne uspomene.

„Sretan sam što mi je pripala privilegija da budem prvi generalni konzul u Novom Pazaru. Gradonačelnik Biševac i ceo Novi Pazar su tokom mog mandata iskazali izuzrtno gostoprimstvo, na čemu od srca zahvaljujem. Trudio sam se da dam doprinos jačanju odnosa Srbije i Turske sa lokalnog nivoa. Činjenica je da ti odnosi napreduju iz dana u dan a mi smo, u skladu sa mogućnostima dali maksimalan doprinos“, kazao je Bašol.

indeksonline.rs