Omirisao je teren u Sinsinatiju Novak Đoković kada je zaigrao u dublu sa Nikolom Ćaćićem, ali je poražen već u prvom meču od Džejmija Mareja i Mihaela Venusa u dva seta.

A sada kreće ono pravo. Đoković će odigrati i svoj prvi singl meč na teritoriji SAD-a posle skoro dve godine protiv Alehandra Davidoviča Fokine, a poznato je i termin meča.

Njih dvojica neće na teren pre jedan sat posle ponoći po našem vremenu što znači da neće biti spavanja za sve Đokovićeve navijače u Srbiji.

To je i bilo očekivano jer je u pitanju udarni termin po lokalnom vremenu (19 časova) pa su organizatori želeli da stave najboljeg igrača svih vremena u večernji program.

To bi moglo da bude i veliki problem jer se zbog kiše već dva dana mečevi prekidaju, a neki nastavljaju tek sutradan. Đoković ukoliko želi do titule mora da igra dan za danom do kraja i nikakva pomeranja mu ne bi odgovarala.

Pre njega će na teren od 17 časova Džesika Pegula protiv Marine Trevisan, zatim Iga Švjontek protiv Danijel Kolins i Stefanos Cicipas protiv Bena Šeltona, a program će posle Đokovića zatvoriti Koko Gof protiv Majar Šerif.

Đoković je bio slobodan u prvom kolu, dok je Davidovič Fokina u dva seta eliminisao Tomasa Ečeverija rezultatom 6:3, 6:3.

Đoković je rekorder po broju masters titula sa 38, a poslednju je osvojio prošle godine u Rimu.

naslovi.net