Naslovna EXTRA Loše vesti za Novakove navijače: Poznato kad izlazi na teren, mogao bi...

Loše vesti za Novakove navijače: Poznato kad izlazi na teren, mogao bi da ima veliki problem

Serbia's Novak Djokovic returns the ball to Argentina's Tomas Etcheverry during their match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Friday, May 12, 2023. (AP Photo/Andrew Medichini)

Omirisao je teren u Sinsinatiju Novak Đoković kada je zaigrao u dublu sa Nikolom Ćaćićem, ali je poražen već u prvom meču od Džejmija Mareja i Mihaela Venusa u dva seta.

A sada kreće ono pravo. Đoković će odigrati i svoj prvi singl meč na teritoriji SAD-a posle skoro dve godine protiv Alehandra Davidoviča Fokine, a poznato je i termin meča.

Njih dvojica neće na teren pre jedan sat posle ponoći po našem vremenu što znači da neće biti spavanja za sve Đokovićeve navijače u Srbiji.

To je i bilo očekivano jer je u pitanju udarni termin po lokalnom vremenu (19 časova) pa su organizatori želeli da stave najboljeg igrača svih vremena u večernji program.

To bi moglo da bude i veliki problem jer se zbog kiše već dva dana mečevi prekidaju, a neki nastavljaju tek sutradan. Đoković ukoliko želi do titule mora da igra dan za danom do kraja i nikakva pomeranja mu ne bi odgovarala.

Pre njega će na teren od 17 časova Džesika Pegula protiv Marine Trevisan, zatim Iga Švjontek protiv Danijel Kolins i Stefanos Cicipas protiv Bena Šeltona, a program će posle Đokovića zatvoriti Koko Gof protiv Majar Šerif.

Đoković je bio slobodan u prvom kolu, dok je Davidovič Fokina u dva seta eliminisao Tomasa Ečeverija rezultatom 6:3, 6:3.

Đoković je rekorder po broju masters titula sa 38, a poslednju je osvojio prošle godine u Rimu.

naslovi.net

Exit mobile version