Nastavljena su nadmetanja na 26. Memorijalu Safet Mavrić Ćako koji se organizuje od petka do nedelje.

Tradicionalno učestvuju planinari, ribolovci i plivači koji su se na jezeru Gazivode nadmetli u više disciplina. Ove godine doprinos su rekreativnom vožnjom dali i biciklisti, rekreativci i profesionalci.

Memorijal organizuje tradicionalno novopazarski Sportski savez koji godinama od zaborava čuva sećanje na sportsku legendu Safeta Mavrića Ćaka. Organizaciju ove masovne manifestaciju pomogli su plivački klubovi, Gradska organizacija sportskih ribolovaca Novi Pazar i Planinarski klub Sandžak. Generalni sekretar novopazarskog Sportskog saveza, Nermin Zećirović, zahvalio je učesnicima na interesovanju, gostima poželeo dobrodošlicu uz ocenu da je ova tradicionalna manifestacija ove godine znatno unapređena uz rekordan broj učesnika. Zećirović je izrazio zadovoljstvo i zbog inicijative koja je i realizovana, povratak biciklista kao deo tradicije na Memorijalu Safet Mavrić Ćako.

Nadmetanja u plivanju organizovala su se u petak najpre na Gradskom bazenu za mlađe kategorije plivača. Plivačka nadmetanja nastavljena su danas na jezeru Gazivode, na popularnoj Pazarskoj plaži. Tu su organizovane kružne trke na 1.500 i 5.000 metara. Obe trke su u kalendaru Plivačkog saveza Srbije.

Ribolovci su se takmičili na reci Raški. Planinari su u okviru Memorijala već odradili uspon na Hajlu, u danas su preko Rogozne došli do Pazarske plaže gde su završili rutu.