Ministar Gašić, koji je održao kolegijum sa rukovodiocima Policijske uprave za grad Beograd, posebno je istakao učešće beogradske policije u međunarodnoj akciji koja je rezultirala hapšenjem u Srbiji više osumnjičenih članova ove organizovane kriminalne grupe i zaplenom više od dve tone kokaina u jedrilici na Atlantskom okeanu.

Srpska policija, kako je naglasio, i u ovoj akciji u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, BIA, više svetskih policija i Evropolom još jednom je dokazala da je pouzdan i dostojan međunarodni partner u borbi protiv svih vidova kriminala i u naporima za stvaranje bezbednog okruženja za svoje i građane drugih država.
Na kolegijumu je istaknuto da su sva ubistva i teška krivična dela počinjena na teritoriji glavnog grada od početka godine rasvetljena, kao i da je stopa kriminala u prethodnom periodu značajno smanjena.

Naglašeno je da je u prvih šest meseci ove godine u odnosu na isti period prošle, stopa kriminala manja za 19 odsto, dok je u periodu od 1. do 27. avgusta ove godine evidentirano 316 krivičnih dela manje.

mup