Novak Đoković, drugi teniser planete, saznao je ime prvog rivala na Mastersu u Sinsinatiju. Srpski as biće slobodan u prvom kolu, dok ga u drugom na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama očekuje bolji iz duela Alehandro Davidovič Fokina – Tomas Ečeveri.

Najbolji teniser svih vremena koji ne brani bodove u Americi jer mu je prošle godine bio zabranjen ulazak kao nevakcinisanom strancu, „napunio je baterije“ u Crnoj Gori gde je proveo deo odmora nakon poraza u finalu Vimbldona od Španca Karlosa Alkarasa.

Masters u Sinsinatiju počinje naredne nedelje, a s obzirom na to da je Novak slobodan u prvom kolu, on će prvi meč igrati u noći između srede i četvrtka protiv Španca Fokine ili Argentinca Tomasa Martine Ečeverije.

U slučaju da Nole bude na visini zadatka, rival u 3. kolu Sinsinatija mogao bi da mu bude Britanac Kameron Nori.

Potencijalni protivnik je i Francuz Gael Monfis koji je počeo da niže pobede i dogurao je do četvrtfinala Mastersa u Torontu, gde su u jednom danu priređena dva šoka i eliminisani su prvi i treći reket planete.

Jedan od mogućih protivnika je i Aleks de Minor, koji se postarao za jednu od senzacija u Kanadi, jer je na putu ka svom prvom Masters polufinalu eliminisao Rusa Danila Medvedeva.

Kada je u pitanju četvrtfinale i Novakov mogući rival među osam najboljih je Italijan Janik Siner ili Amerikanac Tejlor Fric.

U polufinalu bi Novak Đoković mogao da odmeri snage sa Medevedom, tu je i Nemac ruskog porekla Aleksandar Zverev, u igru su i Holger Rune i Feliks Ože-Alijasim.

S druge strane kostura je Karlos Alkaras koji je takođe (ne)očekivano završio učešće na turniru u Torontu, gde da je eliminisao Amerikanac Tomi Pol.

naslovi.net