Naslovna FEATURED Novak saznao rivale na putu ka trofeju u Americi

Novak saznao rivale na putu ka trofeju u Americi

FILE - Serbia's Novak Djokovic looks up during the quarterfinals of the Dubai Duty Free Tennis Championships in Dubai, United Arab Emirates, Thursday, March 1, 2023. Djokovic has pulled out of the Miami Open because he can’t travel to the United States as a foreign citizen who is not vaccinated against COVID-19. (AP Photo/Kamran Jebreili, File)

Novak Đoković, drugi teniser planete, saznao je ime prvog rivala na Mastersu u Sinsinatiju. Srpski as biće slobodan u prvom kolu, dok ga u drugom na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama očekuje bolji iz duela Alehandro Davidovič Fokina – Tomas Ečeveri.

Najbolji teniser svih vremena koji ne brani bodove u Americi jer mu je prošle godine bio zabranjen ulazak kao nevakcinisanom strancu, „napunio je baterije“ u Crnoj Gori gde je proveo deo odmora nakon poraza u finalu Vimbldona od Španca Karlosa Alkarasa.

Masters u Sinsinatiju počinje naredne nedelje, a s obzirom na to da je Novak slobodan u prvom kolu, on će prvi meč igrati u noći između srede i četvrtka protiv Španca Fokine ili Argentinca Tomasa Martine Ečeverije.

U slučaju da Nole bude na visini zadatka, rival u 3. kolu Sinsinatija mogao bi da mu bude Britanac Kameron Nori.

Potencijalni protivnik je i Francuz Gael Monfis koji je počeo da niže pobede i dogurao je do četvrtfinala Mastersa u Torontu, gde su u jednom danu priređena dva šoka i eliminisani su prvi i treći reket planete.

Jedan od mogućih protivnika je i Aleks de Minor, koji se postarao za jednu od senzacija u Kanadi, jer je na putu ka svom prvom Masters polufinalu eliminisao Rusa Danila Medvedeva.

Kada je u pitanju četvrtfinale i Novakov mogući rival među osam najboljih je Italijan Janik Siner ili Amerikanac Tejlor Fric.

U polufinalu bi Novak Đoković mogao da odmeri snage sa Medevedom, tu je i Nemac ruskog porekla Aleksandar Zverev, u igru su i Holger Rune i Feliks Ože-Alijasim.

S druge strane kostura je Karlos Alkaras koji je takođe (ne)očekivano završio učešće na turniru u Torontu, gde da je eliminisao Amerikanac Tomi Pol.

naslovi.net

Exit mobile version