Košarkaši Srbije su takmičenje u grupi B Mundobasketa završili sa maksimalnim učinkom i u narednu fazu takmičenja preneli su isto toliko pobeda, baš kao i Dominikanska Republika iz grupe A.

Pored Srbije i Dominikane u novoformiranoj grupi I će biti još selekcije Italije i Južnog Sudana ili Porotrika (ako pobede Kinu).

Ekipa Svetislava Pešića će u petak u 10 časova, u dvorani „Araneta“, u prvoj utakmici druge runde, igrati sa Italijanima, koji su u drugi krug ušli sa učinkom 2-1.

Azuri su u poslednje vreme noćna mora za srpsku reprezentaciju. Ekipa Žanmarka Poceka je savladala Orlove u pripremnom periodu u duelu „Akropolis kupa“ u Atini, ali i u prethodna dva mnogo bitnija meča – prošle godine u osmini finala Evropskog prvenstva i u leto 2021. u finalu kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre.

Orlovi će se u nedelju u 14 časova sastati sa Dominikanskom Republikom, prvoplasiranog tima grupe A, a mesto u četvrtfinalu će obezbediti po dve najbolje selekcije iz četiri novoformirane grupe.

Dakle, tabela grupe I će izgledati ovako: Srbija 3-0, Dominikanska Republika 3-0, Italija 2-1 i čeka se još poslednji učesnik.

U četvrtak i subotu na programu su dueli za plasman od 17. do 32. mesta koji su bitni pojedinim selekcijama van Evrope zbog borbe za odlazak na Olimpijske igre u Parizu 2024.

sportklub.n1info.rs