ATINA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Atini odgovarajući na pitanja medija da će uskoro biti izbori i da će na tim izborima narod odlučiti ko treba da vodi zemlju, a da se pojedinci iz opozicije plaše ukoliko bi se njegovo ime pojavilo na nekoj listi.

“Najbolje je da oni sami odlučuju kad će šta da bude, da mi lepo idemo tri puta u tri meseca na izbore, prosto uzmemo narodu pare, da maltretiramo ljude, tu nema nikavog smisla”, rekao je predsednik odgovarajući na pitanje medija o stavu opozicije da “spojeni izbori ubijaju demokratiju”.

Vučić je dodao da im smetaju spojeni izbori zato što ako budu parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori i da ako bi se neka lista zvala ili nosila ime Aleksandar Vučić, onda ne mogu da pričaju besmislene priče kako bi na primer “posadili drveće, očistili reku i slično”.

Vučić je podsetio i na priče opozicije o šipovima na mostu koji se postavljaju u Bloku 45 i njegovom komšiluku i da su to izmišljene priče i dodaje da je čitao, kako je rekao, besmislene komentare o vozilima bez vozača, to jest o autonomnim vozilima.

Vučić dodaje da ima i razumnih ljudi u opoziciji i naravno i da oni dobro razumeju i njima bi najveći problem bio ako bi se njegovo ime pojavilo na nekoj listi i onda ne bi tako sigurno mogli da tvrde da će da pobede.

“Oni su, kako kažu, već pobedili u Beogradu, potrebna je kako kažu verifikacija. Ja im unapred čestitam na tome, ali nemojte da nam zabranite da se borimo i da pokušamo da bude malo drugačije. Nemojte da zabranite i slabijem timu i ljudima koji su lošijoj i težoj poziciji, za koje i sudija ne navija, ni ovi stranci koji su došli da kontrolišu. Pustite i dajte šansu da se borimo. Mi ćemo da se borimo”, rekao je Vučić.

On je ponovio još jednom da ubrzo slede izbori i da će se boriti rezultatima i da opozicija ne odlučuje koji će izbori da budu i podsetio da su mogli da odlučuju kada će da budu, jer su im to nudili.

“Još jedanput im čestitam na toj pobedi u Beogradu, kažu da će izbori biti vrlo neizvesni u celoj Srbiji i ja sam siguran u to. Nema sumnje da je to tako, za razliku od njih ja taj slab pristup nemam, ne potcenjujem nikada protivnika. Za nas nema lakih utakmica”, dodao je on.

Vučić je rekao da, kad god izgube izbore, uvek je Vučić kriv, mediji i svi ostali, samo ne oni, jer nikada nisu razmišljali o svom programu.

“Oni su počeli da žive, postali su opsednuti ne time šta će da ponude građanima, već koliko puta će da se šetkaju gore-dole po našim putevima i da maltretiraju ljude, to nema nikakvog smisla, ni kad se skupi 2.000 ni 20.000 ljudi”, dodao je on.

Vučić je rekao da poziva opoziciju sve vreme da ponudi nešto ljudima, program i politiku, a ne to “da ćemo da vas bijemo”.

“Ići ćemo na izbore, narod će da odluči i da kažu ko su ti koji vode dobru politiku. Srbija mora da nastavi da vodi svoju politiku, samostalnu, slobodarsku, da bude na evropskom putu i da se razvija ubrzano”, istakao je predsednik u Atini.

Uspela mera, biće 1,1 milion dece prijavljeno za pomoć

Predsednik Vučić rekao je danas da je zadovoljan, jer se povećava broj penzionera koji se prijavljujuju za penzionerske kartice, kao i zato što je više od pola miliona dece već prijavljeno za jednokratnu novčanu pomoć.

“Očekujemo da ima milion i sto hiljada dece od rođenja do 16 godine koji će se svi prijaviti, što znači da je mera dobra i da je bila potrebna i da smo po tom pitanju pogodili”, rekao je Vučić novinarima u Atini.

On je dodao da je jednokratna novčana pomoć od 10.000 dinara dobra i potrebna i majkama i samohranim očevima i hraniteljima i starateljima i da je ta mera uspela.

naslovi.net