RAŠKA/NOVI PAZAR – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska rekonstruisanog put od Raške do Novog Pazara da su građani dobili put dobar kao pistu, kao i da je rekonstrukcija završena čak tri meseca pre roka.

“Ljudi su zadovoljni novim putem i kvalitetom nove saobraćajnice, vidim da su bankine proširene, urađeni mostovi, propusti i drugo i to tri meseca pre roka. Ovo izgleda kao pista, urađeno je 10 mostova, oko 70 propusta…”, rekao je Vučić.

Iz preduzeća Novi Pazar put su mu rekli da bi završili rekonstrukciju puta i mesec dana ranije da se nije na jednom mestu pojavilo klizište.

ALEKSANDAR VUČIĆ
Foto: indeksonline.rs

Aleksandar Vučić rekao je da je rekonstruisani put od Raške do Novog Pazara, u dužini od 18 kilometara, veoma važan za povezivanje jugozapadne Srbije sa centralnim delovima zemlje i da su na njega građani čekali 42 godine.

“To mnogo znači i Srbima i Bošnjacima i svim ljudima koji ovde žive i mnogo sam srećan što ste tri meseca pre roka to uradili. Građani su čekali 42 godine na rekonstrukciju tog puta”, rekao je Vučić u obraćanju.

Foto: indeksonline.rs

Vučić je izjavio danas da je nacionalna aviokompanija Er Srbija ostvarila odlične rezultate ove godine i prevezla do danas 2,76 miliona putnika. “Er Srbija je danas prešla 2,76 miliona putnika, dakle za nedelju dana će preći rekord iz 2019. za celu godinu.

To je ogroman napredak našeg nacionalnog avioprevoznika”, rekao je on.

Istakao je da će se, pored ulaganja u aerodrom u Nišu, gde se povećavaju i upravna i prijemna zgradu, morati da se ulaže više i u aerodrom Lađevci, ali i da gradimo nove aerodorme u Srbiji.

Foto: indeksonline.rs

indeksonline.rs/tanjug