PRIŠTINA – Glavni osumnjičeni za umešanost sinoćnju pucnjavu u prištinskom baru “Bon Vivan” je Dukađin Nikolaj, poznat po nadimku “Vojvoda”, kriminalac je za kojim je američki FBI izdao poternicu zbog trgovine narkoticima, preneli su prištinski mediji.

Kako je navedeno, reč je o članu kriminalne organizacije Krasnići Organizejšn, koja se dovodi u vezu sa trgovinom narkoticima i ubistvima.

Poternica FBI za Dukađinom raspisana je u maju 2010. godine pod optužbom za stavljanje u promet narkotika koje je kupovao u Kanadi i distribuirao na području Njujorka, prenosi portal Reporteri.

U međuvremenu, načelnik odeljenja intenzivne nege u Kliničkom centru u Prištini, Šaćir Uka, potvrdio je da je preminuo jedan 39-godišnji muškarac koji je sinoć teško ranjen u pucnjavi u baru “Bon Vivan”.

On je za portal Telegrafi rekao da je muškarac nakon hirurške intervencije prebačen na reanimaciju, ali da je i pored intenzivne terapije, jutros podlegao povredama.

Policija je saopštila da su četvorica osumnjičenih ranjeni vatrenim oružjem i da su zbinuti na Kliničkom centru u Prištini, dok je 20 osoba, od kojih su 14 žene, povređene staklom od razbijenih čaša i flaša.

Dukađin je uspeo da pobegne sa lica mesta.

indeksonline.rs/Tanjug