Danas je 547. dan rata u Ukrajini. Šef paravojne plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin bio je u avionu koji je pao u Tverskoj oblasti u Rusiji. Uz njega je u avionu bilo još devet osoba među kojima i Dmitrij Utkin, jedan od osnivača Vagnera i Prigožinov zamenik. Svi su, kako tvrdi ruska uprava za civilno vazduhoplovstvo “Rosavijacija”, poginuli. Specijalna komisija Federalne agencije za vazdušni saobraćaj istraživaće pad aviona, za koji telegram kanali koji se povezuju sa Vagner grupom pišu da je oboren.

Ruski predsednik Vladmir Putin je na sastanku sa šefom DNR Denisom Pušilinom izrazio saučešće porodicama poginulih u avionskoj nesreći u Tverskoj oblasti. On je dodao da Prigožina poznaje dugo, od početka 1990-ih.

“To je bio čovek složene sudbine, pravio je ozbiljne greške u životu. Postizao je neophodne rezultate i za sebe, a i kada sam to tražio od njega zarad opšteg dobra kao što je to bio slučaj poslednjih meseci. Bio je talentovan čovek, talentovan biznismen. Radio je ne samo u našoj zemlji, nego i u inostranstvu, posebno u Africi i svuda je postizao rezultate“, rekao je Putin.

naslovi.net