PRIŠTINA – U Osnovnom sudu u Prištini danas je ponovo odloženo ročište u okviru suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića, potvrdila je za Tanjug braniteljka jedne od optuženih Silvane Arsović, advokatica Jovana Filipović.

Ročište je odloženo za kraj oktobra ove godine.

“Razlog današnjeg odlaganja je to što branioci optuženih nisu mogli da pregledaju dokazni materijal koji je tužilac dostavio Osnovnom sudu, odnosno predsedniku sudskog veća. Dakle, nismo mogli da pregledamo snimke sa sigurnosnih kamera, načinjene na dan ubistva Ivanovića, 16. januara 2018. godine. Naime, ima mnogo video materijala i trebalo bi prvo da se izvrši selekcija od naše strane, od strane branioca, kako bismo znali, da li se i šta od snimljenog materijala odnosi na naše klijente”, rekla je Filipović.

Glavni tužilac Burim Ćerkini je Osnovnom sudu, odnosno predsedniku sudskog veća u slučaju Ivanović, Valjonu Kurtaju prosledio video materijal sa sigurnosnih kamera, ali skraćen sa 463 gigabajta na 61 gigabajt, kako je rekao tužilac korisnog materijala.

Prva optužnica za ubistvo lidera GI “Sloboda, demokratija, pravda”, Olivera Ivanovića, podignuta je 2. decembra 2019. godine, druga izmenjena već 30. decembra iste godine, a trenutno suđenje traje po trećoj izmenjenoj optužnici, podignutoj 2020. godine, u kojoj se ne navode imena ni jednog ili više izvršioca, kao ni jednog ili više nalogodavaca.

Šestoro optuženih, Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, optuženi su da su pomagali u ubistvu udruživanjem u kriminilanu grupu, na čijem su čelu Željko Bojić, Milan Radoičić i Zvonko Veselinović. Nijedan od optuženih se ne nalazi više u pritvoru.

indeksonline.rs/Tanjug