Utakmicom u Manili, prestonici Filipina, tim Svetislava Pešića otvara takmičenje u kome se priželjkuje dobar rezultat.

Svetislav Pešić protiv Aleksandra Đorđevića.

Nacionalni timovi Srbije i Kine, koje sa klupe predvode dvojica srpskih stručnjaka, igraju od 14 časova meč prvog kola u grupi B na Svetskom prvenstvu u košarci.

Tim Svetislava Pešića predvodi kapiten Bogdan Bogdanović, koji je ujedno i jedan od tri reprezentativca koji igraju u američkoj profesionalnoj NBA ligi.

Kinesku reprezentaciju čini jedanaest igrača iz kineske lige i Kajer Li, košarkaš koji se nadmeće u NBA ligi.

Selektor Kineza Aleksandar Đorđević bio je trener reprezentacije Srbije sa kojom je osvojio brojna odličja, i kao igrač i kao trener.

Mečom u Manili, reprezentacija Srbije počinje takmičenje na koje je ispraćena visokim očekivanjima i željom da se nadmeće za medalje.

Na prethodnom prvenstvu koje je 2019. godine održano u Kini, Srbija se plasirala na peto mesto, dok je Kina zauzela 24. poziciju.

U dosadašnjim mečevima, Crna Gora je slavila protiv Meksika sa 91:71, dok se Slovenija danas sastaje sa Venecuelom.

Kakva je situacija u grupi B?
U prvom meču 1. kola u grupi B sastala su se dva preostala tima – Južni Sudan i Portoriko.

Posle izuzetno neizvesne utakmice, u kojoj je ekipa Južnog Sudana tokom većeg dela meča imala prednost, pobeda je na kraju pripala timu Portorika koji je posle produžetka slavio rezultatom 101:96.

U 2. kolu, u ponedeljak 28. avgusta, Srbija igra protiv Portorika, a Kina protiv Južnog Sudana.

Završno, 3. kolo, igra se u sredu 30. avgusta, kada će protivnik Srbije biti Južni Sudan, dok će Portoriko igrati protiv Kine.

Dva najbolja tima iz grupe nastavljaju takmičenje u novoformiranoj grupi, gde će im se pridružiti dva najbolja tima iz grupe A u kojoj se nadmeću Italija, Dominikanska Republika, Filipini i Angola.

naslovi.net